2013. február 14., csütörtök

Getting ready... T-26

Idén sokkal gyorsabban telik az idő, mint tavaly. Ez a tudományos megállapításom. Most éppen elmorzsoltam egy-két igazi könnycseppet, mert elképzeltem, ahogy a reptéren majd átölelem anyuékat. Nem kéne romantikus számokat hallgatnom...
Ellenben megtanulhatnék osztódni, mert pocsék érzés, hogy nem tudok egyszerre két (három) helyen lenni, így nem láthatok egyszerre mindenkit. :( Mondjuk sokat segítene, ha a családom nem két különböző országban, három különböző helyen élne, de hát ez van. Én vagyok a negyedik helyen lévő, nincs jogalapja a panasznak.
Nem sok minden történt a héten. A szálloda üres, nem nagyon van meló, három szabadnapom volt, amit sajnos a meggyógyulással kellett töltenem. Szerencsére nagyjából sikerült, remélem legalábbis, mert holnap már dolgozom, egészen jövőhét szerdáig, amikor is megint három offom van, de nem is baj, millió a dolog. 
Hétfőn voltunk kirándulni, megnéztük (megint) az Airforce Academy-t, kiderült, hogy a Chapel alatt, mármint ugyanabban az épületben, van a protestánson kívül egy katolikus templom, egy zsinagóga és egy budhista ima terem is, hogy mindenk lelki igényét kielégítsék. Mondjuk ezt eddig pont nem tudtuk. És úgy van kialakítva a két templom egymás alatt, hogy még az orgonák hangja se szivárog át. 
A Broadmoor szervezte ezt az emloyee trip-et, és szerintem - annak ellenére, hogy elég kevesen voltunk - ez egy tök jó ötlet, főleg az international-ek számára. 
Délután az Olympic Training Centerben voltunk. A californiai Chula Vista-ban lévő és a New York állam beli Lake Placid mellett a  springsi a harmadik olimpiai edzőtábor, egyben a legfontosabb is az USA-ban. Ez ugye mellesleg magaslati edzőtábor is. Egyszerre 557 embert tud itt edzeni, akiknek szállást és étkezést is biztosítanak, saját dietetikusokkal és szakácsokkal. Ezen kívül sportgyógyászati és sport tudomány kutatóközpont is van itt, és leírhatatlanul sok olimpiai és paralimpia sportág résztvevőinek biztosítanak itt edzési lehetőséget. Többnyire szponozorok által támogatva, szerintem nagyjából a magyar egészségügy költségvetéséből, profi szinten, olyan tisztelettel övezve a sportolókat, ami példaértékű. (köszi Á.)
A legnagyobb élmény itt számomra az volt, hogy láttam a medencét, ahol Ryan Lochte és Michael Phelps is ezdett. Van egy feelingje... De van túlfűtött birkózóterem, kerekesszékes röplabda pálya, meg minden, amit akartok. Nagyon szuper hely. Bele sem gonolok, mi lenne, ha otthon csak egy fele ilyen komplexumunk lenne, fele ennyi pénzzel... 
Néhány kép róla:
Csodálatos látvány

Orgona a protestáns templomban

Katolikus templom

Minden egyes üvegben el van helyezve egy kereszt

Zsinagóga. Mert EZ a szabadság és vallásszabadság országa
Budhista imaszoba

USOC Olympic Training Center Colorado Springs

Van mivel edzeni...

Visitor Center

Az Olimpiai Lángok

:)

Imádom ezt a helyet!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése