2013. február 20., szerda

Dolgok, ami miatt már most elviselhetetlenül hiányzik Amerika Part 2

Ahogy ígértem:

Jack Daniel's $20
Igen tudom, otthon is lehet kapni. De Amerika az az ország, ahol olcsóbb a tömény, mint a sör és a bor. Egy 7,5 dl-s JD's itt 20-22 dollár, ha kérsz egy Jack&Coke-ot szórakozóhelyen, azt megúszod 5-ből, tehát egy ezresből. Ellenben egy pohár bor vagy egy üveg sör is ennyi, egy  6pack (6 darab kisüveges sör) 8-10 dollár. Ki az a hülye, aki ezek után azt veszi? Eláruljam? Itt sokan... :)

Dollar Tree
A helyi (anno) százforintos bolt, ahol az otthoni "Minden egy Euró - csak sz@rul váltjuk" című boltokkal ellentétben itt minden egy dollár. És a minden tényleg úgy értendő, hogy a fakanáltól a képeslapokon át a darabra csomagolt Advil-ig mindent lehet kapni. Némely cucc minősége olyan, amilyen, például kaját nem itt kell venni, de ahhoz, hogy például a konyhát berendezd fillérekből, ideális.

Mobile banking
Nincs felesleges sms küldözgetés, 24 jegyű titkos kód anyád nevével, nincs felszámolt tranzakciós díj, csak egyszerű, gyors, valóban mobil pénzügyek. A Wells Fargo olyan, amilyen, sokan szidják, de az online és mobil bankfelülete mindent visz. Már most hülyét kapok, hogy újra kp-t kell használnom.
Mondjuk a csekk-írogatást itt egy év alatt sem tudtam megszokni, nem is nagyon használom, pedig itt rendkívül elterjedt. Még a boltokban is lehet bárhol csekkel fizetni.

Carmex
A világ legjobb szájbalzsamját és kézkrémét gyártja, és a Soothing Cherry a kedvencem. Már vettem vagy 5 tubussal, de szerintem még nem állok meg. Otthon persze ott a remek Neutrogena, alig 1000 forint egy tubus, itt 99 cent ez. Hát, kinek a pap, kinek a paplan...

Crocs, Levi's (igen, itt livájsz), adidas
Csak negyed annyiba kerül, mint otthon és ezek nem csak a Ross-ban. Szerintem ezzel mindent elmondtam. :)
Fizess Európa, mi meg itt jól élünk!








Rezsi
Igen, az itteni rezsi is hiányozni fog, nagyon is!!! A 3 hálószobás, 2 fürdős, nappali, konyha (mosogatógép, óriás villanytűzhely, energiazabáló hűtő), ebédlős lakásunkban fejenként akár a 25 dollárt is elérheti a rezsiköltségünk, internettel együtt, ami amúgy drága. A víz és a fűtés benne van a bérleti díjban (250 dollár havonta, fejenként), a villany és az internet az extra. A legmagasabb számlánk sem volt száz dollár úgy, hogy egy hónapig folyamatosan ment a légkondi. Éljen Agyarország!

Felirat hozzáadása
Benzinár
Felment a benzin ára, kicsit ki is vannak akadva. Egy gallon Colorado Springsben most kb $3.30. Kis matek:
1 gallon = 3,78 l
1 dollár = 220 Ft
1 gallon benzin = 726 Ft
1 liter benzin itt = 192 Ft
1 liter benzin otthon = .......

Tovább is van, mondom még...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése