2013. március 1., péntek

Egy éve Colorado Springsben

Intro

Éppen ma egy éve, hogy amerikai földre tettem a lábam. Éppen ma egy éve, amikor nem gondoltam volna, hogy ez majd ilyen gyorsan eltelik. Annyi minden történt azóta, mégis olyan hihetetlennek tűnik, hogy elmúlt, ennyi volt. Elméletileg még 11 napom van itt, technikailag alig több, mint 10, amiből 6 munkanap lesz még. Egy brunch-csal búcsúztatom majd a Broadmoor-os karrierem 10-én, a hétfő pedig a check-out list-tel fog telni, vagyis aznap kell mindent elintéznem a szállodában a kilépéshez. Uniform visszaadás, ilyesmi, remélem nem lesz semmi gond vele. Este a maradék cucc bepakolása, majd sírás-rívás és 6.20-kor indul a gépem Springsből Atlantába, majd onnan Miamiba.
Jelenleg épp kétségeim vannak a carry-on lehetőségek miatt, ezért érdekelne azok tapasztalata, akik utaztak már két laptoppal tengerentúlra/tengerentúlról. Nem szeretném ugyanis a régi laptopomat bőröndben feladni, de fizetni sem annyira szeretnék érte. A terv egy laptop táska, amibe belefér a két laptop, plusz iratok, egy kis sportáska a fényképezőkkel, és egy váltás ruhával, valamint két checked bőrönd feladása. A normál kézipoggyászom már kiesett, mivel a fényképező miatt már az önsúlyával is túlsúlyos az airberlin 6 kg-os határa szerint. Suck.

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 119:108

Hétfőn (25-én) volt a várva-várt NBA mérkőzés! Nagyon be voltunk sózva előtte, és azt kell mondjam, elképesztően jó volt! Gondoltam, hogy nem lesz rossz, de a hangulat az, hogy még a mi helyünkről is (upper level, kb a legfelső sor, rövid oldal középen) mennyire jól lehetett látni és követni a meccset, a show, a hangulat (főleg miután a második negyedtől végig a Nuggets vezetett), és a tudat, hogy a NAGY Kobe Bryant, akinek a posztereit nézegethettem egész kamaszkoromban tesóm szobájának falán, a többi nagy sztár, Jordan, O'neil, Grant Hill, Iverson, Pippen  és a többiek között, teljesen lenyűgözött. Jó pár képet készítettem is róla. Bár a Lakersben szerintem kb ő az egyetlen most, aki ellát a palánkig, még a kora ellenére is. Legalábbis a kihagyott ziccereket elnézve.
De izgalmas, és jó meccs volt, bár elég furán éreztük magunkat, hogy igazából egyik csapatnak se szurkoltunk (na jó, én kicsit a Lakersnek, pedig mondták, hogy ki fognak kapni), de a Nuggets tényleg megérdemelten nyert, és jó volt ezt hazai pályán látni. Ha tehetném, holnap visszamennék! :)
Persze azért ez a kirándulás sem telt volna el a szokásos story nélkül, amit most Vali tolmácsolásában olvashattok a blogjáról idézve. Ezúton is köszi! :)
"A denveri Pepsi Centerben volt a mérkőzés, ami 1999-ben épült és körülbelül 20.000 embert tud befogadni. Egy órával a mérkőzés előtt érkeztünk, vettünk hot-dogot, amit betoltunk 10 perc alatt, pop-cornt a mérkőzésre és már csak a kis sörünk hiányzott, Blue Moon, amit mindannyian úgy szeretünk. Oda is mentünk egy pulthoz, de a magyar igazolványokat nem fogadták el, csak útlevélre adtak volna ki italt, vagy pedig érvényes USA igazolványra (ismét egy ejnyebejnye nekem, hogy még mindig nem újíttattam meg a tavalyi jogsim). Mindannyian elég dühösek voltunk lévén életkoraink 22-23-24-25, de Anna teljesen kiborult :D. Elmentünk a guest relation pulthoz, előálltunk a panasszal, diszkrimináció volt minden második szavunk, meg hogy ez sehol nincs feltüntetve (más helyeken mindig elfogadták a személyinket). Kihívták nekünk a Beverage (igazából catering - a szerk.) managert, aki egy fiatal lány volt, természetesen magyar apukával, mert mi mással. Felírta, hogy hol ülünk, Anna számát és megígérte, hogy kitalál valamit. Mi persze pesszimistán vettünk magunknak limonádét, hogy akkor az lesz a pattogatott kukoricához és leültünk a helyünkre. 10 perce mehetett a meccs, amikor megjelent a lány egy hasonlóan fiatal pasival, mint kiderült a Pepsi Center managerével, aki személyesen ellenőrizte a személyinket (azon angolul is minden rajta van) és elkísérte Annát és Barbit, hogy vegyenek 4 sört nekünk. Többször elnézést kértek és mondták, hogy feltüntetik a honlapon is, de akkor legközelebb hozzunk útlevelet."
Amúgy tényleg végigolvastam a guest guide-ot a fényképező meg a parkolás miatt, és sehol sem volt benne, hogy ha hülye külföldiként NBA meccsen innál egy sört, akkor hozz útlevelet. Na mindegy, a lényeg, hogy megkaptuk a sört, sose volt még ilyen jó! :)

Szállodai hírmondó

Semmi xtra, itt volt egy bazinagy tinédzsercsoport, akik úgy megtöltötték a hotelt, hogy a csilláron is pótágyak lógtak, viszont mi semmit nem kerestünk rajtuk, mert nyomott árakon volt minden nekik. Ellenben voltunk egyszer banquettezni, az ismét csak vicces volt. Elég slow a szálloda egyébiránt, nem nagyon keresünk, múlt vasárnap például rettentően túl voltunk foglalva, a vége mégse lett jó, mert szokás szerint (de tényleg, ez a harmadik vagy negyedik eset), vasárnap reggelre szakadt le a hó, és például Denverben ez elég nagy felfordulást tud okozni, így nagyon sokan nem jöttek inkább el. 
Most hétvégén dolgozom, aztán hétfőn, kedden és pénteken nem. Nem is bánom már annyira, legalább lesz időm elintézni a dolgaimat. Ja, és vasárnap megyünk Brunch-ra!!! Mármint nem dolgozni, hanem vendégként! Annyira várom! Annával és Évivel megyünk, egy órára van foglalásunk. Én elvileg addig dolgozom, de aztán lerohanok, átöltözök csinibe és jövök vissza, hogy végigkóstoljuk az összes finomságot! Mindent, de mindent belefogunk mártani a csokiszökőkútba! (na jó, ez csak vicc :) )

Végül néhány kép és egy nagy hello!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése